zeehondje gevonden

Eerste zeehondje gevonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Hij is te vroeg geboren, van een zandplaat afgespoeld, zijn moeder kwijtgeraakt en gevonden door een boot. Zeehond Gijsje heeft al heel wat meegemaakt in zijn mini-leventje. Gelukkig wordt hij nu verzorgd in Pieterburen.

Bij het zeehondencentrum zijn ze wel wat gewend. Maar nog nooit werd een huiler zó vroeg in de lente binnengebracht. Meestal wordt het eerste eenzame zeehondenpuppie pas in mei gevonden. Nu is het nog maar april. Daar komt bij dat Gijsje te vroeg is geboren. Daardoor is hij heel klein en zwak. Hij weegt maar vijf kilo.

Kruik

Het is niet helemaal zeker of Gijsje het gaat redden. De komende dagen worden heel spannend. Gijsje ligt lekker tussen de handdoeken en krijgt ’s nachts een warme kruik tegen zijn grijze buik. Verzorgers voeden hem om de paar uur. Vanmorgen kwam er goed nieuws: Gijsje heeft gepoept!

 

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps