Zwangere mummie in röntgenapparaat

Eerste zwangere mummie ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Poolse archeologen hebben voor het eerst een zwangere mummie ontdekt. Op röntgenfoto’s zagen ze dat het eeuwenoude lichaam uit Egypte een kindje in haar buik had.

Archeologen van de Universiteit van Warschau zijn al zes jaar bezig om alle Egyptische mummies uit het Nationaal Museum van de Poolse hoofdstad uitgebreid te onderzoeken. Ze maken er röntgenfoto’s van en bekijken stukjes weefsel onder de microscoop.

Zeven maanden zwanger

Een van de mummies die ze bekijken bleek zwanger te zijn. De vrouw was tussen de twintig en dertig jaar oud. Ze was ongeveer zeven maanden zwanger.

Belangrijk persoon

De vrouw was begraven in een koninklijke tombe in Thebe met een aantal amuletten. Volgens de archeologen was ze een belangrijk persoon. Verder is er nog veel onduidelijk over haar. Zo kwam ze in 1826 in Warschau aan in de sarcofaag van een mannelijke priester. Ze wordt daarom ook wel de Mysterieuze Dame van het Nationaal Museum genoemd.

Zo ziet de röntgenfoto van de mummie eruit:

Zwangere mummie

Anderen lazen ook: Zo zingt een mummie van drieduizend jaar oud

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook