Videostill National Geographic

Eerste zwemmende dino ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Stel je voor, je dobbert wat in de zee. Komt er een gigantische dino voorbij gezwommen! Bizar idee, hè? Wetenschappers ontdekten dat dat 100 miljoen jaar geleden echt kon gebeuren.

Wetenschappers ontdekten dat de Spinosaurus een zwemmende dinosaurus was. Het is een bijzondere ontdekking, want er was nog geen andere zwemmende dino bekend. Al vanaf 2014 onderzochten wetenschappers fossielen van de Spinosaurus. Ze ontdekten daarbij dat de dino vijftien meter lang kon worden en dat hij waarschijnlijk van water hield. Maar of hij ook echt in het water leefde was nog niet zeker. Totdat ze het skelet van zijn staart vonden.

Vin met stekels

Volgens de wetenschappers lijkt die staart op een grote vin. Hij heeft grote stekels met een soort vliezen ertussen. Daarmee kon de Spinosaurus zich waarschijnlijk goed verplaatsen in het water. De onderzoekers vonden de staart in Marokko. Daar leefde de Spinosaurus 100 miljoen jaar geleden.

National Geographic maakte een animatie van hoe de Spinosaurus er waarschijnlijk heeft uitgezien. Bekijk het filmpje van de dino hieronder:

Anderen lazen ook: Nieuwe dino: vliegende draak van de noordenwind. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hou van dinosauriërs de spinosaurus is en vleeseter en een viseter

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps