wortels

Eet je meer worteltjes als jouw idolen ze ook eten?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Wortels zijn hartstikke gezond, maar niet alle kinderen zijn er even dol op. Onderzoekers vroegen zich af: kunnen we dat veranderen?

Zij dachten dat als idolen wortels eten, kinderen er ook meer van gaan houden. Onderzoekers van Wageningen Universiteit gingen het testen op een school. Kinderen van vijf kleuterklassen kregen wortels voorgeschoteld. Eén klas moest ze zomaar opeten, de andere vier groepen keken ondertussen naar Ernst en Bobbie die met wortels in hun mond vertelden over de gezonde groente.

Ernst en Bobbie

Of die kinderen daardoor meer wortels aten? Het antwoord is nee! De kinderen die het filmpje met 'idolen' Ernst en Bobie keken, hebben niet meer wortels gegeten dan de groep kinderen die de worteltjes moesten eten zonder filmpje. Maar dat betekende niet dat het onderzoek was mislukt. Toen de onderzoekers maanden later terugkwamen voor een nieuwe test, aten de kinderen die ondertussen naar de twee televisiehelden keken wél meer wortels.

Een verrassing vonden de onderzoekers het. Zij dachten dat kinderen wel meteen meer wortels zouden eten als ze ondertussen naar Ernst en Bobbie keken. Uit andere onderzoeken blijkt namelijk dat kinderen gezonder eten als een idool het goede voorbeeld geeft. 'Misschien komt het wel omdat kinderen zich in sprongen ontwikkelen, en duurt het gewoon wat langer', zegt een onderzoeker tegen De Volkskrant.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Onderzoek: je leert beter op je sokken of Sporten is gezond, maar sportkantine niet.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind wortels wel lekker

Wortels zijn opzich wel heerlijk.

Ik vind wortels wel lekker Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.