Chinees rijtuig

Eeuwenoude wagen opgegraven in China

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een bijzondere vondst in het noorden van China. Onderzoekers groeven daar een rijtuig van 2.500 jaar oud op. Omdat het voertuig zo mooi versierd en beschilderd is, denken archeologen dat het van rijke mensen is geweest. Misschien wel van de leider van een stam.

De nieuwsdienst van de Chinese regering maakte bekend dat de wagen is gemaakt tijdens de Oostelijke Zhou dynastie: een Chinees koninkrijk dat duurde van 770 tot 256 voor Christus. 

Groot

Het rijtuig werd gevonden bij een opgraving op een eeuwenoude begraafplaats. De onderzoekers waren verrast over de grootte van de wagen: bijna anderhalve meter breed en meer dan een meter lang. Ze dachten altijd dat zulke grote voertuigen pas gemaakt werden tijdens de Qin dynastie. Dat was een later Chinees koninkrijk dat van 221 tot 206 voor Christus duurde.

Goud

De zijkant van het rijtuig is versierd met goudkleurige diertjes. Na al die jaren onder de grond glanzen ze nog steeds! Chinees rijtuig

Anderen lazen ook: In China staat de hoogste ijstoren ooit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook