ANP

Efteling past attractie Monsieur Cannibale aan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Geen draaiende kookpotjes meer bij Monsieur Cannibale. De beroemde Efteling-attractie gaat op de schop. Het kannibaal-thema wordt vervangen door een verhaal uit Duizend-en-een-nacht

Drieëndertig jaar stond Monsieur Cannibale met zijn draaiende kookpotjes in de Efteling. De laatste jaren kwam de attractie steeds vaker in het nieuws. De attractie is volgens veel mensen behoorlijk racistisch. De zwarte man in het midden wordt afgebeeld als een aapachtige menseneter. Deze pop is niet meer terug te vinden in de gloednieuwe attractie.

Sirocco

Het kannibaal-thema wordt vervangen door Sirocco, een stuk uit het verhaal Sindbad de Zeeman uit de verhalenbundel Duizend-en-een-nacht. Ook de Vogel Rok, die tegenover Monsieur Cannibale ligt, krijgt een Sirocco-jasje. De Efteling is bezig met het hele Reizenrijk, het deel waar deze attracties liggen, te veranderen in een Arabisch-thema.

Carnaval Festival

Het is niet de eerste keer dat de Efteling een attractie aanpast na kritiek. Twee jaar geleden werden de poppen van het Carnaval Festival veranderd, omdat mensen de neusringen bij het Afrikaanse gedeelte racistisch vonden. Het attractiepark besloot het uiterlijk van de poppen te veranderen en zich meer te richten op de kleding.

Anderen lazen ook: Dronevlucht boven de Efteling.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook