Beeld wikipedia

Efteling past Monsieur Cannibale nog niet aan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De Efteling gaat de attractie Monsieur Cannibale voorlopig niet aanpassen. Deze week worden overal demonstraties gehouden tegen racisme en geweld tegen zwarte mensen. Daardoor is op social media ook weer discussie ontstaan over de Eftelingattractie.

Monsieur Cannibale bestaat uit grote kookpotten waarin bezoekers zitten die rond een grote, naakte zwarte man met een pollepel door zijn neus draaien.

Menseneter

De attractie is gebouwd in 1988 is volgens veel mensen behoorlijk racistisch. De zwarte man in het midden wordt afgebeeld als een heel primitieve, aapachtige menseneter. Juist omdat er op dit moment door de protesten rond de dood van George Floyd veel aandacht voor racisme is, vinden veel mensen dat het tijd is dat de attractie verandert of verdwijnt.

Geen haast

De Efteling zelf vindt ook dat de attractie misschien wel een keer aangepast moet worden. Maar het pretpark heeft laten weten daar geen haast mee te maken. 'Dat doen we pas als de attractie aan de beurt is voor groot onderhoud.'

beeld efteling

Volgens de Efteling zijn de discussies en protesten geen reden om dat eerder te doen. De woordvoerder van de Efteling stelde in het televisieprogramma RTL-Boulevard dat bezoekers heus wel snappen dat de attractie niet de wereld laat zien zoals die er echt uitziet: ‘Ook niet alle Nederlanders lopen op klompen, zoals in het Carnaval Festival.’

Wat vind jij?

Kan een attractie als Monsieur Cannibal echt niet meer of vind je dat deze attractie gewoon moet kunnen?

 

Anderen lazen ook: Protesten in VS na dood zwarte man.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik zou hem weg laten gaan!!! Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps