konijn en kat

Eindhovense huisdieren doen mee met afvalrace

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Een snoepje voor de hond of wat kaas voor de kat? Daar zeggen de deelnemers van de afvalrace Beat The Vet voortaan toch maar ‘nee’ tegen. Eindhovense huisdieren gaan namelijk tot 9 juli op dieet.

Het idee komt van een Dierenziekenhuis in Eindhoven. Ze merkten namelijk dat veel huisdieren te dik zijn. Bij Team Pets zitten een aantal honden, katten en één konijn. Door weinig te snoepen en meer te bewegen moeten de beestjes flink wat kilo’s kwijt gaan raken.

Konijn Greetje is een van de huisdieren die meedoen. Ze kwam in een paar maanden tijd 1,3 kilo aan, wat héél veel is voor een konijn. Greetje is namelijk een Franse hangoor en die wegen normaal gesproken tussen de 5 en 6,5 kilo. Nu mag ze nog maar 50 gram brokjes in plaats van 200 gram. Dat is nogal een verschil!

Boze huisdieren

De huisdieren zelf zijn niet zo blij met de afvalrace. Saskia Craanen, baasje van konijn Greetje, vertelt tegen het Eindhovens Dagblad: ‘Iedere keer als we langs d’r hok lopen, springt ze tegen de tralies. Zo van ‘hallo, geef eens wat brokken’.’

Niet alleen huisdieren

Aan de afvalrace doen niet alleen huisdieren mee. Er zijn namelijk twee teams. Naast Team Pets hebben we Team Vet. De tegenstander van de beestjes bestaat namelijk uit de artsen van het dierenziekenhuis. Die leven schijnbaar ook niet allemaal gezond. Geen paaseitjes voor de dierenartsen dus de komende tijd!

beat the vet afvalrace huisdieren

Anderen lazen ook: Dubbel zoveel huisdieren als mensen in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps