Wales EK voetbal
Kijk nou!

EK: 4x victorie én 4x verlies

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Nog maar drie wedstrijden en dan weten we wie Europees kampioen voetbal 2016 is. In de kwartfinales vielen de afgelopen dagen de laatste vier landen af. Wie kon er juichen en wie mocht de koffers pakken? Kijk maar!

Polen EK voetbalDonderdag verloor Polen van Portugal. Na penalty's. Blaszczykowski miste er eentje en baalt op de grond.

Portugal EK voetbal Ronaldo miste niet en kon juichen. Door naar de halve finale!

België op EK voetbalBelgië ging met 3-1 ten onder tegen Wales. Het duimpje was voor het publiek.Wales EK voetbalWales vierde de overwinning met een massale buikschuiver richting het publiek. Aanvoerder Ashley Williams (nummer 6) houdt het bij een billenschuiver...Duitsland EK voetbalOok Duitsland ging pas door na een penaltyserie. Na maar liefst achttien strafschoppen versloeg het Italië.Italië EK voetbalDaar baalde keeper Buffon natuurlijk behoorlijk van. Zijn collega Neuer hield er net eentje meer tegen. Hoewel sommige Italianen de bal zover naast schoten dat tegenhouden niet eens nodig was.

IJsland EK voetbalAan de IJslandse toeschouwers lag het niet. Die klapten zich weer een ongeluk. Toch vloog IJsland eruit met 5-2 tegen Frankrijk.Frankrijk EK voetbalVoor Frankrijk scoorde onder anderen deze Pogba en dat vierde hij zo!

Woensdag en donderdag zijn de halve finales. Woensdag speelt Portugal tegen Wales en een dag later Duitsland tegen Frankrijk. Zondag 10 juli is de eindstrijd!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook