Foto: EFE/Biel Alino

Elektrische auto pakt etappe in Dakar Rally

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de wereldberoemde Dakar Rally is geschiedenis geschreven. Voor het eerst heeft een elektrische auto een etappe gewonnen in de woestijnrace.

Op een motor, in een rallyauto of een vrachtwagen racen coureurs deze week door het woestijnzand. Zij doen mee aan de beroemde Dakar Rally. Rallyrijder Carlos Sainz stak vandaag voor de veertigste keer een etappe (een deel van de route tussen twee rustplaatsen) in zijn zak. De auto waarmee hij dat deed, was een elektrische. Het is voor het eerst dat zo'n auto een etappe wint.

Dwars door ruige gebieden

Al bijna veertig jaar wordt de Dakar Rally gereden. De beste rallyrijders nemen het tegen elkaar op. De route van de race gaat vaak dwars door woestijnen, ruige berggebieden of moerassen. Daardoor is de race niet alleen erg moeilijk, maar ook best gevaarlijk. Vanaf 2020 wordt de Dakar Rally gehouden in Saoedi-Arabië.

Anderen lazen ook: Max Verstappen wereldkampioen Formule 1

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook