Hoedjes Beatrix
TIP

Elke dag een ander hoedje?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Je kunt een vrij weekend natuurlijk nooit vol genoeg plannen. Heb je nog wat tijd voor leuke dingen? Lees dan snel verder!

We hebben weer drie leuke uitjes voor je op een rijtje gezet:

1. Hoedjes van Beatrix

Hoedjes links, hoedjes rechts, hoedjes overal. In Paleis Het Loo zijn maar liefst honderd hoedjes te bewonderen die prinses Beatrix droeg in de 33 jaar dat ze de koningin van Nederland was. Want denk maar niet dat ze elke keer hetzelfde hoofddeksel op had. Welke vind jij het mooist? Klik hier voor meer info.

Beatrix Hoedjes Paleis het LooPrinses Beatrix opende de tentoonstelling natuurlijk zelf. 

2. Verschillende mama's

Ben je meer een natuurliefhebber? In het Natuurhistorisch Museum Maastricht is de tentoonstelling Mama! te zien. En nee, dat gaat niet over jouw mama of mijn mama. Het gaat over moeders in de natuur. Ze zijn er in alle soorten en maten. Het ene dier heeft heel veel kinderen, maar laat ze in de steek. De andere is juist lief en zorgt heel lang voor haar kroost. Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer info.

Eendjes Vijver

3. Schip ahoi

Ben jij ook zo benieuwd hoe piraten vroeger leefden op zee? Kom dan naar Kasteel Radboud in Medemblik. Daar leer je er alles over. Wat aten piraten nou? En welke wapens gebruikten ze? Ga met een speurtocht zelf op onderzoek uit en misschien lukt het jou wel om de schat te vinden. Klik hier voor meer info.

Piraat Piraten

Ga jij iets anders doen dit weekend? Laat jouw tip hieronder bij de reacties achter!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook