JvhJ2017 Elke

Elke is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2017

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Elke van Achterberg (17) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2017. De rolstoelschermer en het model kreeg de meeste stemmen in de spannende verkiezing van jongerenkrant 7Days.

De winnares werd woensdagochtend op haar school verrast met de award. De afgelopen weken konden de lezers van 7Days (de grote broer van Kidsweek) stemmen op één van de zeven genomineerde jongeren. Er werd ruim 2000 keer gestemd. De meeste stemmen gingen dus naar Elke. Ze versloeg Bas van der Reijden, Bente Fokkens, Canshaker Pi, Laura van Kaam, Noa Wildschut en Sterre Troquay.

JvhJ2017 ElkeDe uitreiking van de award bij Elke op school door hoofdredacteur Henrike van Gelder.

Onderbeen

Elke strijdt voor diversiteit, als rolstoelschermer én model. Na een verkeerde koprol zes jaar geleden bleef ze zó lang pijn in haar been houden, dat Elke liever zonder onderbeen verder leefde. Na de amputatie voelde ze zich weer compleet. En dat laat ze zien ook. Tijdens de Amsterdam Fashion Week liep ze, met prothese, over de catwalk. Op het WK Rolstoelschermen won ze vier prijzen bij de junioren.

Bijzonder jaar

‘2017 is een heel bijzonder jaar', zei Elke vlak na haar nominatie. 'Ik heb zoveel gedaan. Als ik terugdenk aan dat onzekere, verlegen meisje dat ik vroeger was, had ik nooit durven dromen dat ik in de etalage van de Bijenkorf te zien zou zijn, tweede zou worden op het WK Rolstoelschermen en als 17-jarige de hele wereld over zou reizen als sporter en model.'

Martin Garrix

De Jongere van het Jaar-verkiezing werden voor de achtste keer gehouden. Eerder wonnen onder anderen Instagram-kunstenares Annegien Schilling, beautyvlogger Joy, YouTube-duo Cinemates en blogger Jiami Jongejan. Ook dj’s Martin Garrix en Julian Jordan waren ooit genomineerd.

Verrassing

Elke werd door hoofdredactreur Henrike van Gelder verrast tijdens de les. In het klaslokaal ontving ze gelijk de award en een bos bloemen! Bekijk hieronder hoe dat ging:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wie wordt Jongere van het Jaar 2017?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echt heel goed

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.