Ella wint Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd

Ella wint Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

De winnaar van de Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd is bekend! Ella Radovcic uit groep 7 van de 6e Montessorischool Anne Frank in Amsterdam ging er met de hoofdprijs vandoor: haar verhaal op de voorpagina van Kidsweek!

Nog een beetje beduusd van haar prijs, maar supertrots mocht Ella donderdag de krant met haar verhaal voorop uitdelen aan haar klasgenoten. Iedereen in haar klas had een verhaal geschreven voor de Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd, georganiseerd door De Schoolschrijver en Kidsweek in de Klas.

De klas koos

De klas besloot gezamenlijk Ella's verhaal voor de wedstrijd in te sturen omdat haar verhaal het allerbest was. En nu blijkt de inzending van Ella dus de allerbeste van heel Nederland! 
Ella wint Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd

Hulp van een spook

Ella's verhaal gaat over een meisje dat gepest wordt door een stel nare jongens, maar hulp krijgt uit onverwachte hoek: van een spook!

'Ik wilde een verhaal maken over iets wat echt kan gebeuren. En ik heb ook heel veel fantasie gebruikt', vertelde ze na de prijsuitreiking aan Anne van De Schoolschrijver. Wil ze later ook schrijver worden? 'Eerst wil ik een bijbaantje in een restaurant, maar het lijkt me ook leuk om te schrijven of juf te worden.' Haar winnende verhaal is hier te lezen. 

Speciale boodschap

Alle leerlingen die mee hebben gedaan aan de Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd kregen vooraf tips van kinderboekenschrijver Gideon Samson. Speciaal voor Ella nam hij een filmpje op om haar te feliciteren:

Foto's: Chris van Houts

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook