hacken verkiezingssite

Emmett (11) hackt Amerikaanse verkiezingssite

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Op een hackersconferentie liet de 11-jarige Emmett Brewer uit Amerika zien hoe hij binnen tien minuten een verkiezingssite hackte. Nou ja, bijna dan. Het was niet de echte site, maar een kopie ervan. 

Brewer was niet de enige die dit deed. Een meisje van 11 jaar deed hetzelfde, alleen dan binnen vijftien minuten. Nog 28 andere kinderen tussen de 8 en 16 jaar lukten het ook om de website te kraken. Het was dit jaar de eerste keer dat niet alleen volwassenen, maar ook kinderen een overheidssite probeerden te hacken.

Slordig

Mede-organisator van de hackersconferentie, Nico Sell, vertelde aan de Amerikaanse nieuwszender PBS NewsHour: 'Het zijn erg nauwkeurige kopieën van de oorspronkelijke verkiezingswebsite. Die zouden niet gehackt mogen worden, en zeker niet door een kind van acht binnen een half uur. Dat is slordig voor ons als maatschappij.'

Stemcomputers

Een eventuele hack kan de verkiezingsresultaten niet echt in gevaar brengen. Dat komt omdat de sites niet verbonden zijn met stemcomputers, ze kunnen dus nooit de echte uitslagen veranderen.

Anderen lazen ook: Iedereen moet leren hacken of 5 tips voor een veilig wachtwoord.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps