emre hoogduijn

Emre (18) is Jongere van het Jaar 2019

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Emre Hoogduijn (18) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2019. Hij kreeg de meeste stemmen bij de verkiezing van jongerenkrant 7Days, de grote krantenbroer van Kidsweek.

De winnaar werd zondagmiddag uitgeroepen tijdens een speciale lunch in Amsterdam. De afgelopen weken konden de lezers van 7Days stemmen op één van de zeven genomineerde jongeren. Er werd in totaal duizenden keren gestemd.

Pakjesavond

Emre Hoogduijn (18) helpt niet-westerse jongeren met hun coming-out. Op pakjesavond 2017 vertelde Emre aan zijn familie dat hij op jongens valt. Vóór die tijd had hij het niet aan zichzelf willen toegeven. Het idee dat het eigenlijk niet kon, vanwege zijn deels Turkse komaf, zat te diep. Maar als Emre eerder een (niet-westers) voorbeeld had gehad, was hij misschien al veel eerder uit de kast gekomen. Daarom helpt hij nu andere jonge LHBTI+’ers. Via social media kunnen ze met hem in gesprek gaan.

Wedstrijd

De Jongere van het Jaar-verkiezing werd voor de tiende keer gehouden. Eerder wonnen danseres Chantal de Boer, rolstoelschermer Elke van Achterberg, Instagram-kunstenares Annegien Schilling, beautyvlogger Joy, YouTube-duo Cinemates en blogger Jiami Jongejan. Ook dj Martin Garrix was ooit genomineerd.

Anderen lazen ook: Chantal is Jongere van het Jaar 2018.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook