Prins Louis

En de pasgeboren prins heet ... Louis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het was een verrassing voor de Engelsen, maar ook weer niet. Prins William en zijn vrouw Kate noemen hun derde kindje Louis

De Engelsen dachten eigenlijk aan de naam Philip voor het afgelopen maandag geboren prinsje. Zo heet de opa van prins William. Of Charles, naar Williams vader. De naam Louis hadden ze niet verwacht, maar eigenlijk vinden ze het een heel logische keus. 

Admiraal

De naam Louis verwijst naar Louis Francis Albert Victor Nicholas Mountbatten (1900-1979). Hij was admiraal in de Britse marine tijdens de Tweede Wereldoorlog en later onderkoning in India, waar Engeland toen de baas was. 

Steun

Louis Mountbatten was een oom van prins Philip, de opa van prins William. Prins Philip was als kind veel alleen. Hij moest naar een strenge kostschool waar hij zich vaak eenzaam voelde. Zijn oom Louis steunde hem dan.

Lievelingsoom

Ook de vader van prins William hield veel van deze oom. Kroonprins Charles was enorm verdrietig toen oom Louis in 1979 omkwam bij een aanslag.

Prins Louis heet dus naar de lievelingsoom van zijn opa en overgroot-opa. En ook een beetje naar zijn opa prins Charles, want zijn volledige naam is Louis Arthur Charles.

Anderen lazen ook: Hoera! Derde kindje Kate en William geboren: een zoon.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

WAT EEN BIJZONDERE EN MOOIE NAAM

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.