En de pinguïnbaby heet…

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

...Ehh, dat weten we nog niet. Maar zondag is een Humboldt-pinguïnkuikentje geboren in Sea Life Scheveningen. Het is het eerste kuiken dat daar werd geboren. 

Pinguïnouders Jip en Janneke hebben de afgelopen maand hun best gedaan, volgens Sea Life. Ze hielden hun ei goed in de gaten en kwamen alleen naar buiten om te eten. Om de beurt broedden ze op hun ei. Met succes, want de kleine pinguïn is gezond.

Webcam
Voorlopig is het dier nog niet te zien voor publiek, want kuikens komen pas na twee maanden uit hun nest. Wel komt er een webcam in het nestje zodat bezoekers 'm via een scherm kunnen zien. Ook is er al een eerste filmpje van het kuiken. 

Meer kuikens
De dierentuin hoopt dat er snel meer kuikens volgen, want er zijn nog meer eieren gelegd. Wel vier, door twee verschillende pinguïnkoppels. 

Humboldt Pinguin
Wist je dat…

  • Humboldtpinguïns zijn vernoemd naar de Duitse wetenschapper en ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt? Die deed onderzoek in Zuid-Amerika. 
  • Humboldtpinguïns voor de kust van Peru en Chili leven?
  • Humboldtpinguïns meestal twee eieren leggen? 
  • Het mannetje en het vrouwtje altijd samen hun ei uitbroeden?
  • De pinguïns wel 50 kilometer per uur kunnen zwemmen?
  • Ze in broedkolonies leven? Dat zijn plaatsen waar veel vogels samen broeden. 
  • Ze graag vis eten? Om die te vangen cirkelen ze eerst om hun prooi en vallen die van de zijkant aan. Hun mond en de tong hebben stekels die naar achteren staan, waardoor de prooi niet meer terug kan glijden.


Foto volwassen Humboldtpinguïn: Christian Mehlführer/ Wikipedia 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mijn lieflijks dier is een pinguin

Wel schattig, maar de dierenverzorgers moeten niet te veel hopen vind ik. maar ik wil wel zo snel mogelijk weten hoe de kleine heet. Duimomhoog Juichen

We kunnen hem bel noemen Blij

Leuk! Penguins zijn mijn lievelingsdieren

leuk ik ben benieuwd naar de naam Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.