Poetin

En de winnaar is... Vladimir Poetin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Verrassend was het niet, de uitslag van de Russische presidentsverkiezingen. Wat iedereen al voorspeld had gebeurde: Vladimir Poetin werd zondag opnieuw gekozen tot president.

Poetin kreeg 75% van de stemmen, maar er stemden minder mensen dan bij de vorige presidentsverkiezingen. Nu gingen 60% van de Russen naar de stembus, terwijl dat er zes jaar geleden nog 62,5% waren. Dat is een tegenvaller voor Poetin, omdat het betekent dat minder dan de helft van de mensen die mogen stemmen op hem stemde.

Populair

Toch is Poetin ontzettend populair. Hij heeft al achttien jaar de macht in Rusland. Veel Russen geloven dat Poetin de sterke man is die hun land nodig heeft. Ze vinden dat hij van Rusland weer een wereldmacht heeft gemaakt. 

Moeilijk

Tegenstanders van Poetin hebben het moeilijk. Zijn belangrijkste politieke tegenstander mocht bijvoorbeeld niet meedoen aan de verkiezingen.

Niet eerlijk

In het hele land hadden mensen zich hadden aangemeld om de situatie bij de stembureaus te controleren. Een journalist van de Volkskrant sprak met één van hen. Zij vertelt dat het er niet eerlijk aan toe ging. Stembussen bleken soms al gevuld met stembiljetten, nog voor de verkiezingen begonnen waren. Webcams filmden ook hoe de bazen van de stembureaus hele pakketten met stembiljetten in de bus lieten glijden.

Anderen lazen ook: President Poetin stapt halfnaakt in ijsbad.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hij is een leugenaar en een superslechte president. >:(

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.