En de winnaars van de Junior Schrijfwedstrijd zijn...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

... Emma (11 jaar), Dagmar (10 jaar) en Ivar (5 jaar)! Zij wonnen met hun verhaal de eerste editie van de Junior Schrijfwedstrijd. Ieder in een andere leeftijdscategorie en met een ander beginverhaal. Vrijdag werden ze verrast in hun eigen klas door de schrijvers van wie ze het verhaal hadden afgemaakt. 

In de Junior Schrijfwedstrijd kregen kinderen de opdracht om een einde te verzinnen voor een verhaal van een bekende schrijver. Kinderen van 9 tot 12 jaar gingen aan de slag met De villa van Spoek van Manon Sikkel.

Was je tussen de 6 en 9 jaar, dan mocht je verzinnen hoe Dolfje Weerwolfje en de verdwenen dierentuindieren afliep. De jongste groep (3 tot 6 jaar) bedacht het slot voor Soep van Vivian den Hollander. 

Groot feest
De jury bestond uit de schrijvers van de drie verhalen en Ruben Nicolai, Nicolette Kluiijver en Guido Spek. En die hadden heel wat te lezen. Er werden namelijk meer dan achtduizend verhalen ingestuurd.

Manon Sikkel Emma Kraaijvanger en Nicolette Kluijver JSW 010416

Emma met schrijfster Manon Sikkel en presentatrice Nicolette Kluijver

Op vrijdag 1 april (geen grap) kregen de winnaars in hun klas een bezoek van een van de drie schrijvers en een ander jurylid. Meteen mochten ze hun prijs in ontvangst nemen: een tablet voor elke leerling uit de klas. Ook wordt hun verhaal gepubliceerd. Dat was reden genoeg voor drie keer een heel groot feest.

Niet stoppen met lezen
De jury was heel enthousiast over de winnende verhalen. Vivian den Hollander schreef in het juryrapport dat ze het knap vond wat de vijfjarige Ivar met zijn verhaal had gedaan. Paul van Loon vond dat Dagmar een mooi afgerond verhaal had gemaakt. 'Ze heeft alle elementen uit het beginverhaal gebruikt en knap samengebracht en er zelf nog nieuwe elementen aan toegevoegd', zei de schrijver.

Manon Sikkel had eigenlijk gewild dat zij het verhaal van Emma had geschreven. 'Het was zo goed dat ik niet kon stoppen met lezen', zei zij. 

Zelf lezen?
Ben jij inmiddels nieuwsgierig geworden naar de verhalen? Je leest ze hier: 

Ivar & Vivian den Hollander: Soep

Dagmar & Paul van Loon: Dolfje Weerwolfje en de verdwenen dierentuindieren

Emma & Manon Sikkel: De villa van Spoek

De Kidsweek-redactie sprak met Emma en Dagmar over het winnen van de wedstrijd. Dat interview lees je donderdag in de papieren Kidsweek. Heb je nog geen abonnement? Maak dan nu met ons kennis!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Leuk! Iemand uit mijn klas deed ook mee maar die heeft dus niet gewonnen maar leuk voor ze

ik wou ook mee doen maar er kwam telkens geen mail terug Duimomhoog wel erg leuk

ik wou ook mee doen maar er kwam telkens geen mail terug Duimomhoog wel erg leuk

Ik deed ook mee jammer niet gewonnen

Cool ma wat krijg je

ik deed ook mee. ik had de villa van spoek afgemaakt maar kwam er pas later achter dat mijn verhaal niet klopte...
was al verstuurt!! Duimomhoog

hey emma ik ben trots op je je hebt gewonen en de gene die het vroeg wat je krijgt de winaar krijgt een tablet en ook de klas dus ik ook en daarom ben heel erg blij met mijn nieuwe tablet Blij

Gefeliciteerd

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.