Gelaarsde Poes

En de Zapp Theaterprijs gaat naar...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Wat vinden kinderen de allerbeste theatervoorstelling? Nou, De Gelaarsde Poes! Kinderen uit heel Nederland konden afgelopen theaterseizoen op twintig jeugdvoorstellingen stemmen. De kinderjury had uiteindelijk de laatste stem. Na lang wikken en wegen werd deze voorstelling van het RO Theater als winnaar gekozen.  

De Zapp Theaterprijs werd vanochtend uitgereikt in Zapp Live door de kinderjury en presentator Klaas van Kruistum. Waarom de jury deze voorstelling zo geweldig vond? 'De Gelaarsde Poes is drie uur lang een groot feest, niet alleen voor kinderen - ook voor hun ouders', staat in het juryrapport.

Tijd vliegt 

'De tijd vliegt voorbij, omdat er zoveel gebeurt. De hele zaal gaat blij naar huis!' De Zapp Theaterprijs werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. In 2013 won het Ro Theater 'm ook voor Woef Side Story.

Kidsweek zag de voorstelling begin dit jaar in het theater. We waren onder de indruk van de prachtige decors en van al die verschillende personages die stuk voor stuk kleurrijk en grappig zijn. Allemaal gespeeld door maar acht (!) steengoede acteurs. Vooral Alex Klaasen (Het Klokhuis) valt op als (echt erg reusachtige) reus, maar ook als de sexy poes May Tong die het hart van de gelaarsde kat sneller laat kloppen. 

Veel grapjes

De liedjes in de voorstelling zijn gemaakt op muziek van Michael Jackson en er zitten veel grapjes speciaal voor je ouders in. Die snap jij misschien niet allemaal even goed waardoor je soms het gevoel hebt dat je een stukje van de voorstelling mist. Maar als dat alles is…

Voor de rest is De Gelaarsde Poes een wervelende voorstelling waar je na drie uur met buikpijn van het lachen weer uitrolt. We gaven de voorstelling dan ook vijf sterren. 

Heb jij De Gelaarsde Poes niet gezien afgelopen theaterseizoen? Dan niet getreurd. De voorstelling wordt op 1 januari 2017 om 19.00 uur uitgezonden bij NPO Zapp op 3. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heel grappig! Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.