speelgoed

En het populairste speelgoed is…

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Waar speel jij het liefste mee? Grote kans dat dat Lego is. Uit onderzoek blijken de bouwsteentjes al zestig jaar het populairste speelgoed. Ook Barbie was lang favoriet, maar die moest laatst haar plekje afstaan.

Lego = lievelings

Waar speel je het liefste mee, of waar speelde je vroeger het liefste mee? Die vraag stelde onderzoeksbureau Ipsos aan meer dan 1.200 kinderen en volwassenen tot zestig jaar. Het onderzoek was bedacht door Amazon en het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Mensen mochten hun speelgoed-top-5 invullen. En wat bleek? Lego was het populairst, vroeger én nu.

Dag Barbie, hallo Minecraft!

De helft van de kinderen had Lego in de top vijf staan. Op nummer twee stond tientallen jaren Barbie. Maar kinderen van nu spelen liever met Minecraft. Ander populair speelgoed door de jaren heen is Monopoly, Playmobil en de pop Baby Born.

Speelgoed top 15

Grote kans dat waar je nu graag mee speelt, je over twintig jaar ook nog het allerleukste speelgoed vindt. Want de meeste mensen ontdekten hun favoriete speelgoed toen ze tussen de vijf en twaalf jaar oud waren. Benieuwd wat er nog meer werd genoemd? Hieronder zie je de top 15.

Populairste speelgoed

Anderen lazen ook: Jongen (4) belt politie om speelgoed te laten zien.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook