Luchtballon

En het thema van de Kinderboekenweek 2019 is...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

'Reis mee!' Instappen en het avontuur opzoeken, daarover gaat de Kinderboekenweek 2019. Van een rondje op de fiets door de buurt, tot zeilen op een catamaran of een ruimtereis door het heelal. 

Anna Woltz gaat het Kinderboekenweekgeschenk schrijven en ruimtevaarder André Kuipers schrijft het prentenboek. De tekeningen in het prentenboek worden gemaakt door Natascha Stenvert. 

Eigen droom

Kuipers vertelt: 'Als kind was ik al dol op boeken. Ik verslond verhalen over spannende avonturen op andere planeten. Dit stond aan de basis van mijn eigen astronautendroom.’

Het prentenboek voor de Kinderboekenweek is niet het eerste kinderboek dat de ruimtevaarder schrijft. Tijdens zijn ruimtereizen schreef Kuipers voor zijn eigen kinderen het boek André het astronautje. Vanuit het ruimteschip las hij ze er elke zondag uit voor. Via een video-verbinding!

Reis

De Kinderboekenweek bestaat volgend jaar 65 jaar. Van woensdag 2 tot en met 13 oktober 2019 krijg je het Kinderboekenweekgeschenk voor niks als je meer dan 10 euro uitgeeft aan kinderboeken. Het prentenboek is gewoon te koop.

Anderen lazen ook: Gouden Griffel voor Lampje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nou, daar gaan we een leuke kindertheatervoorstelling over maken... reis mee! Duimomhoog

Daar word een mooie vertelkoffer vol met vervoersmiddelen gemaakt voor de peuters op de peuterspeelzaal. #fantasie #vertellen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.