Billie Eilish wint haar eerste Oscar. Patrick T. FALLON / AFP

Encanto en Billie Eilish winnen belangrijke filmprijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Vannacht was het weer zo ver. In de Amerikaanse filmstad Los Angeles werden de bekendste filmprijzen van de wereld, de Oscars, uitgereikt. Encanto viel in de prijzen en ook Billie Eilish mocht een beeldje ophalen. 

De belangrijke filmprijzen werden dit jaar voor de 94e keer uitgereikt. Vorig jaar was er door corona weinig glitter en glamour, maar dit weekend werd de rode loper weer uitgerold en verschenen alle Hollywood-sterren in hun beste pak. 

Beste animatie: Encanto

De Disney-film Encanto won al behoorlijk wat prijzen, maar de makers kunnen er nog één in de kast zetten. De animatiefilm over de familie Madrigal, een groot gezin met buitengewone talenten, won in de categorie "Beste animatie". Ook het super-populaire Encanto-liedje We don't talk about Bruno werd gezongen tijdens de show. 

Billie Eilish maakte beste filmliedje

Er werd ook een prijs uitgereikt aan het beste filmliedje. En die ging naar zangeres Billie Eilish voor haar liedje No Time to Die. Dat liedje hoort bij de gelijknamige James Bond-film.

Billie zong haar liedje tijdens de show (het artikel gaat door onder het filmpje):

Boze Will Smith

De prijsuitreiking was niet alleen maar gezellig. Nadat presentator Chris Rock een grap maakte over het gebrek aan haar van Jada Pinkett Smith, de vrouw van Will Smith, werd haar man woedend. Will Smith liep het podium op en verkocht Rock een klap. Jada heeft namelijk een haarziekte, waardoor ze kaal is. Toen Smith de Oscar voor "Beste acteur" won, stond hij huilend op het podium. Smith heeft daarna sorry gezegd voor zijn actie.

Anderen lazen ook: Encanto wint prijs en Lowri (12) mocht bij uitreiking zijn

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook