Foto: Pixabay

Enorm kunstwerk gemaakt van chocolade

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een kunstwerk van 26 meter breed en veertien meter hoog is al best uniek. Maar als-ie ook nog van chocola is gemaakt is het écht bijzonder. Chocolatier Frits van Noppen deed het deze week.

Het enorme chocoladeplakkaat weegt meer dan 13.000 kilo. Van Noppen en zijn collega's hebben het werk in 1620 losse onderdelen in hun atelier gemaakt. Daarmee waren ze vanaf de zomer bezig. Volgens Noppen is het kunstwerk de grootste ooit gemaakt, vertelt hij aan Metro. En daarmee is Noppen erg in zijn nopjes. Deze week wordt een officiële meting gedaan door mensen van het Guinness World of Records om te kijken of dat ook echt zo is.

Goed doel

Dat record verbreken is niet de enige reden dat de chocolatier dit lekkere kunstwerk wilde maken. Op het kunstwerk is een enorm schip van de internationale hulporganisatie Mercy Ships te zien. Artsen varen daarmee naar verschillende landen in Afrika om mensen te helpen. Door stukken van het kunstwerk te verkopen hoopt Noppen zo veel mogelijk geld op te halen voor de organisatie. Wil je een homp chocola kopen? Dan mag je dat er zelf afhalen met een hamer en een beitel. Het is dus nog even de vraag hoe lang dit werk ook echt de grootste blijft...

Zo ziet het kunstwerk eruit: 

Anderen lazen ook: Nieuw wereldrecord hoelahoepen: 100 uur.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hou van chocolade! Duimomhoog Hoe groot is zo'n stuk? Vraagtzichaf

Je verhaal was super vet !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps