Oscar de la Renta

Enorm schilderij gevonden achter kantoormuur

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Tijdens de verbouwing van een oud kantoor in de Franse hoofdstad Parijs kwam onverwacht een enorm schilderij uit de 17e eeuw tevoorschijn. Het was verborgen achter een onopvallende nep-muur.

Het 19e-eeuwse gebouw waarin het schilderij werd gevonden, was vroeger een verzekeringskantoor. Omdat er een sjieke modewinkel zou komen, werd de boel grondig verbouwd.

Jeruzalem

De slopers vonden eerst een houten plafond met bijzondere versieringen. En daarna een aan de muur vastgelijmd olieverfschilderij van 3 bij 6 meter. Op het schilderij zie je deftige 17e eeuwse Franse mannen op paarden en in de verte de oude stad Jeruzalem. Waarom het schilderij aan de muur is vastgelijmd, is nog onduidelijk. Misschien wilde men het verbergen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Architect

Voor de bouwvakkers en de architect was de vondst een grote verrassing. 'Als je in oude kastelen werkt, vind je wel eens iets, meestal een verborgen haard of een muurschildering, in Italië. Maar in een kantoor?', vertelde de architect aan de Amerikaanse krant The New York Times

Het schilderij wordt nu gerestaureerd. Vind je het leuk om foto's daarvan te bekijken, klik dan hier.

Anderen lazen ook: Schilderij Banksy vernietigt zichzelf of Duur schilderij gemaakt door... computer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

bijzonder en best wel cool, Komt het ooit in een museum????
Of op een veiling?

zo wat een vonst.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.