Foto: Reuters

Enorm zeil over Notre-Dame tegen regen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Geen vuur dat de Notre-Dame bedreigt, maar regen. In Parijs is de komende dagen regen voorspeld die extra schade kan aanbrengen aan de verwoeste kathedraal. Bergbeklimmers trekken daarom een groot zeil over de kerk.

Vorige week werd de Notre-Dame verwoest tijdens een enorme brand. Door de brand zitten er gaten in het dak waar de regen in zou kunnen trekken. Als dat gebeurt is er kans dat de bogen die het dak ondersteunen instorten.

Tijdelijke oplossing

Speciale bergbeklimmers helpen daarom mee om de Notre-Dame te beschermen met een groot zeil. Ze moeten wel snel zijn, want vandaag worden de eerste regenbuien al verwacht. Het zeil dat er nu wordt opgelegd is een tijdelijke oplossing, er wordt namelijk gebouwd aan een nieuw en groter regenscherm. Dit nieuwe scherm kan de 800 jaar oude kerk de komende jaren tijdens het herstel beschermen.

Op deze foto zie je de bergbeklimmers aan het werk:

Foto: Reuters

Waterschade

Door het blussen van de brand heeft de Notre-Dame al veel waterschade. In totaal waren brandweermannen vorige week zo’n 12 uur lang bezig om het vuur te doven. Een groot deel van de kerk werd verwoest, maar de twee grote torens, het interieur en het skelet bleven heel.

Anderen lazen ook: Zusjes Rose en Anna: 'Notre-Dame is het hart van de stad'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook