Emoji

Er komen 230 nieuwe emoji's bij!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een meisje in een rolstoel en een figuurtje dat in gebarentaal praat. Maar ook een oester, een jojo en een flamingo. Het zijn een paar van de nieuwe emoji's die je binnenkort kunt gebruiken.

Vind je het nu al lastig om te kiezen uit alle bestaande emoji's? Dan wordt het straks nog lastiger! Er komen namelijk 230 nieuwe figuurtjes bij. 

Rolstoel

De opvallendste nieuwe plaatjes zijn die van een figuurtje met een handicap. Apple vond vorig jaar dat er te weinig emoji's waren voor mensen met een beperking. Daarom werden er nieuwe gemaakt van mensen in een rolstoel, met een hulphond of een blindegeleidestok.

Ook kun je nu kiezen uit liefdespaartjes van twee mannen of twee vrouwen, met allerlei verschillende huids- én haarkleuren! Hieronder zie je er vast een aantal.Emoji

Luiaard 

Nieuw zijn ook de plaatjes van muziekinstrumenten, kleren en dieren zoals een lama, een luiaard en een orang-oetan. De hele lijst kun je hier bekijken. Wanneer je de nieuwe emoji's precies kunt gaan gebruiken is nog niet bekend. Ben je benieuwd? Dan zie je er nog meer in dit filmpje:

Anderen lazen ook: 7 dingen die je nog niet wist over emoji's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.