Foto: ProRail

Er komen knalgele spoorwegovergangen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Rinkelende bellen en grote rood-witte slagbomen zijn niet meer genoeg om mensen te waarschuwen voor een aankomende trein, vindt ProRail. Daarom wil de spoorbeheerder knalgele overgangen.

In Baarn is al een test gedaan met de gele vlakken op de weg. Volgens ProRail voelen weggebruikers zich daar veiliger, letten ze beter op als ze oversteken en gebeuren er minder ongelukken. Daarom willen zij meer opvallende gele oversteekplekken door het land. 

Uitgebreid

Of en wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Toch kun je binnenkort misschien een gele overgang zien bij jou in de buurt. De proef wordt namelijk uitgebreid naar meer plekken in het land. Op die manier wil ProRail steeds meer overgangen een likje knalgele verf geven. 

Anderen lazen ook: Steilste trein ter wereld geopend.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Is het wel nodig?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.