Zwembad

Er komt een hittegolf aan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Ben je volgende week niet in de buurt van een zwembad, een meer of rivier? Probeer daar maar wel voor te zorgen, want er wordt een hittegolf verwacht.

Vorige week zeiden weerbureaus dat het einde van de droge periode in zicht was, maar vandaag kwam er een heel ander bericht, namelijk dat het nóg droger en warmer wordt.

Record

De komende twee weken valt er volgens Weeronline in Nederland bijna geen regen. Daarmee wordt 2018 waarschijnlijk het droogste jaar van deze eeuw. Alleen in 1976 en in 2003 was het de afgelopen jaren ook zo droog. 

Hittegolf

Het is nog niet duidelijk hoe warm het precies wordt volgende week, maar er is 50% kans op tropische dagen in het midden van Nederland. Woon je in het zuidoosten, dan heb je zelfs 70% kans op tropische warmte. Officieel spreken we van een hittegolf als het ten minste vijf dagen achter elkaar 25 graden of warmer is. Van die vijf dagen moet het minstens drie dagen 30 graden of warmer zijn. 

Tijdens zulke warme dagen kun je maar beter zuinig zijn met water. Wat jij kunt doen om water te besparen? Kijk hier voor onze tips.

Anderen lazen ook: Sproeiverbod voor boeren door de droogte of Eerste hulp bij hitte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.