Foto: ANP

Er komt een Tour de France voor vrouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Goed nieuws voor veel vrouwelijke profwielrenners. Eindelijk komt er een Tour de France voor vrouwen: Le Tour de France Femmes. De race start op 24 juli in Parijs.

Helemaal nieuw is een wedstrijd voor vrouwen tijdens de bekende Tour niet. De Nederlandse wielrenster Marianne Vos zorgde er eerder al voor dat er speciale dagen voor vrouwen waren. Maar volgend jaar gaat dat een stap verder en komt er een helemaal vrouwelijke Tour de France. 'Nu kunnen jongens én meisjes dromen van de gele trui', zei Vos.

Spannende tour

Tijdens de Tour voor vrouwen gelden dezelfde regels als bij de versie voor mannen. Mét een gele- en een bolletjestrui dus. De wedstrijd telt acht etappes, begint in Parijs en eindigt met een spannende en zware slotklim in De Vogezen in het noorden van Frankrijk. De vrouwen beginnen op de laatste dag dat de mannen fietsen, 24 juli, zodat er meer aandacht voor de wedstrijd is.

Anderen lazen ook: Quiz: Wat weet jij over de Tour de France?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook