Maan

Er komt internet op de maan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Even Snapchat checken of iets posten op Instagram? Er zijn maar weinig plekken waar dat niet lukt, want er is bijna overal internet.

En zelfs op de maan komt er binnenkort internet. Dat is een plan van Vodafone Duitsland, het bedrijf wil volgend jaar tijdens een ruimtereis een 4G-netwerk bouwen op de maan.

Ruimtereis

Hoe? Het idee is dat meerdere maanwagens (auto's op de maan) en een telecommast de ruimte worden ingeschoten door een raket van SpaceX. Vanaf daar reizen ze dan door naar de maan, waar vervolgens het 4G-netwerk wordt gebouwd.

Internetten

Het netwerk op de maan zal ervoor zorgen dat foto's en video's in hoge kwaliteit naar de aarde gestuurd kunnen worden. Ook zal het communiceren met maanwagens makkelijker zijn dan nu.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Gratis wifi uit rollators in Helmond.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het heel vet Duimomhoog

Ja he lijkt mij best wel vet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.