Foto: Pixabay

Er komt internet op de maan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een selfie vanaf de maan. Wie wil dat nou niet? Over een paar jaar kunnen astronauten een buitenaardse foto versturen vanaf de maan. Nokia is daar namelijk bezig met het opzetten van een 4G-netwerk.

Nokia kreeg deze opdracht van ruimtevaartorganisatie NASA. De techorganisatie kreeg ruim veertien miljoen dollar om het netwerk te bouwen. Het is de bedoeling dat het in 2022 gebruikt kan worden. Dan wordt de basis voor het netwerk met een speciale maanlander naar de maan gebracht en zal het zich daar zelf installeren.

Goede communicatie

Het internet op de maan wordt niet alleen gemaakt zodat astronauten selfies naar hun familie kunnen sturen. Het netwerk is vooral belangrijk voor de communicatie tussen maanwagens, die er onderzoek doen, en de aarde. Zo kunnen zij bijvoorbeeld navigeren en video's van hoge kwaliteit naar de onderzoekers sturen. Zo komt NASA steeds meer te weten over de maan. En kunnen wij op afstand genieten van buitenaardse wandelingen.

Anderen lazen ook: Ruimtesonde van NASA landt op rotsblok.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps