Foto: ANP

Erasmusbrug kleurde blauw en rood voor hulpverleners

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Op veel plekken in Nederland ontstonden vorig weekend rellen, omdat mensen het niet eens zijn met de coronaregels. Voor agenten en brandweerlieden was dat heftig. Daarom werden zij gisteravond een speciale manier bedankt: de Erasmusbrug in Rotterdam kleurde blauw en rood. 

De brug kleurde om en om blauw en rood. Blauw voor de politie en rood voor de brandweer. Die hulpverleners hebben namelijk een heftig weekend achter de rug. Vooral in Rotterdam, waar vrijdagavond de eerste rellen ontstonden, kregen zij het flink te verduren.

Vuurwerk en stenen

Hulpverleners kregen vuurwerk en stenen naar hun hoofd geslingerd, werden aangevallen, waardoor ze hun werk niet meer konden doen en politieauto's werden in brand gestoken. Verder werd er ook veel vernield. Agenten hebben geschoten om de relschoppers te waarschuwen. Na de rellen in Rotterdam, braken er ook rellen uit in veel andere steden. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: ANP

Boos om 2G-regel

Er is veel boosheid over de 2G-regel. Alleen mensen die zijn gevaccineerd of van corona genezen, mogen dan nog naar een openbare ruimte, zoals de bios, een restaurant of het zwembad. Iedereen vanaf dertien die niet is ingeënt, kan dat dan niet. 

Bloemen en complimenten

De dagen na de rellen werd er door veel mensen opgeruimd op straat. Ook kregen hulpverleners complimenten, bloemen en lekkere dingen als bedankje voor hun werk. Op verschillende plekken in Nederland werden mensen aangehouden. Naar de rest wordt online gespeurd door een speciaal onderzoeksteam. 

Anderen lazen ook: 1, 2 of 3G: Waar gaat het over?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook