Foto: Pixabay

Eten honden en katten straks insecten?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Honden en katten eten vaak vlees van koeien, varkens of kippen. Vanaf volgende maand komt daar een smaak bij: insecten!

Om de brokken te maken, gebruikt voedingsmiddelenfabrikant Nestlé larven van de zwarte soldaatvlieg. Die beestjes eten veel minder dan andere dieren en wat ze eten is vooral plantaardig afval. Verder hebben ze minder water nodig en stoten ze veel minder CO2 uit. Daardoor zorgen ze voor minder schade aan het milieu. 

Gezonder

Baasjes die het milieu willen helpen, kunnen naast vegetarische en veganistische brokjes dus ook voor deze hapjes kiezen. En ze zouden ook nog eens gezonder zijn, omdat insecten veel eiwitten bevatten. Ook zijn ze makkelijker verteerbaar en dat is beter voor honden met gevoelige darmen. Toch zijn sommige mensen nog niet tevreden met deze stap. Insecten zijn namelijk ook dieren, dus de producten zijn nog steeds niet vegetarisch.

Niet de eerste

De brokjes liggen volgende maand in de winkel. Nestlé is niet de eerste die deze stap zet. Sommige duurzame merken waren hier al eerder mee. Maar het is wel voor het eerst dat de insectenbrokken in de supermarkt te koop zijn.

Anderen lazen ook: Hond Oakley gaat viral met mondkapje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt dit onzin want mijn oma doet dat ook soms

eugh eugh hihihihihihhihihihihihi Blij Blij Vraagtzichaf iiieeuw goor zeg

insecten zijn niet gezond voor katten en honden want ik heb zelf een hond en een kat mijn kat zag een insect en at hem op en daardoor is nu dood

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.