Foto: Twitter Amirabiy

Ethiopië plant ruim 350 miljoen bomen in een dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het Afrikaanse land Ethiopië heeft er in één dag 353.633.660 bomen bij. Die werden gisteren door miljoenen mensen geplant. Daarmee wilden ze een record verbreken. Maar ze wilden ook een belangrijke boodschap overbrengen.

Volgens de landengroep de Verenigde Naties (VN) verdween deze eeuw een derde van alle bomen in Ethiopië. Doordat ze gekapt werden of door klimaatverandering. En dat is een probleem, want bomen zorgen voor CO2 in de lucht en zijn nodig om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Meer aandacht

Daarom besloot de Ethiopische premier Abiy Ahmed om maandag 350 miljoen bomen te planten. Hij wilde daarmee het record van meeste bomen planten in één dag verbreken. Zo zou hij aandacht vragen voor het probleem én alvast een goed begin maken om het op te lossen. Aan het einde van de dag meldde een minister op Twitter dat het was gelukt.

Scholen dicht

Op meer dan duizend plekken in het land gingen mensen aan de slag met het planten van bomen. Sommige scholen en bedrijven gingen voor een dag dicht. Zo konden zoveel mogelijk mensen meehelpen. Of ze met z'n allen het oude record officieel hebben verbroken is nog niet helemaal zeker. Ondanks dat veel mensen (en de minister) dat denken, moet het nog officieel worden bevestigd. Het huidige record is sinds 2016 in handen van India. Dat land plantte toen vijftig miljoen bomen in één dag.

In het bericht hieronder kun je zien hoe het planten ging.

Anderen lazen ook: Natuurlijke grondstoffen zijn op voor dit jaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook