Eva voorleeskampioen 2017

Eva (11) is kampioen voorlezen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Eva Koning uit Prinsenbeek (Noord-Brabant) kan het als de beste, voorlezen. Geen wonder dat ze woensdag de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd heeft gewonnen.

Voor een volle schouwburg in Amstelveel las de 11-jarige Eva een stukje voor het boek Spinder van Simone van der Geest. Daarmee maakte veel indruk bij de jury. 'Eva betrok het publiek bij haar verhaal door goed de zaal in te kijken en haar toon aan te passen aan wat ze voorlas', zo zei juryvoorzitter Hans Hagen.

Als prijs is Eva een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Daar moet zij erop letten dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen.

230.000 kinderen

In totaal deden 230.000 kinderen mee. Na verschillende lokale en regionale rondes, bleven er twaalf kandidaten over. Uit elke provincie één. Raoul Schaapman (11) uit Emmen en Evi Floore (12) uit Wormer eindigde op plaats twee en drie. Maar de jury was over alle finalisten enthousiast. 'Het was vandaag niet eenvoudig om de winnaar te bepalen, alle finalisten hebben het uitstekend gedaan.'

De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd voor de groepen zeven en acht van de basisschool. De wedstrijd, die dit jaar voor de 24e keer werd gehouden, is een initiatief van Stichting Lezen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wij zijn als ouders ontzettend blij met onze voorleeskampioen. Maar ik denk dat schrijver Simon van der Geest het wel fijn zou vinden als hij geen ' Simone ' wordt genoemd. :)

Tja en in de 2e zin is het woordje ' zij ' vergeten. En in de 5 na laatste zin ' eindigdeN ' Raoul en Evi op de 2e en 3e plaats.

Dit hoeven jullie niet te plaatsen hoor in het commentaar... maar misschien goed om het stukje nog even te redigeren. :)

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.