Foto: dpa Picture-Alliance

Everzwijn Poetin krijgt nieuwe naam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een everzwijn uit een Duits dierenpark heeft een andere naam gekregen. Het dier heette Poetin, maar die naam vonden de verzorgers sinds de oorlog in Oekraïne niet meer bij hem passen. Het zwijn luistert nu naar de naam Eberhofer.

De eigenaar van het park vond Poetin drie jaar geleden een leuke naam voor het dier en dus vernoemde hij hem naar de Russische president. Maar inmiddels denkt de man daar anders over, vertelde hij onlangs aan de Duitse krant Berliner Zeitung'Hij weegt tweehonderd kilo en duwt zijn vrienden opzij als hij honger heeft, maar het is geen dictator. Inmiddels is wel duidelijk dat geen zwijn zo'n naam verdient.'

Online stemmen

De man liet bezoekers van het park meedenken over een nieuwe naam en kreeg veel reacties. Iemand wilde het dier bijvoorbeeld vernoemen naar de Oekraïense president Zelensky. Maar het park wilde geen naam meer die iets te maken heeft met politiek. Na een online stemming werd Eberhofer gekozen. Het dier is nu vernoemd naar een politieman uit een populair Duits boek. Tijdens een speciale ceremonie werd de nieuwe naam onthuld. Het dier werd daarbij gedoopt en genoot van de aandacht. 

Anderen lazen ook: Drie komodovaranen geboren in Australië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook