Huiswerk schoolvakanties

Experts: 'Geen huiswerk in de schoolvakanties!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Heerlijk, vakantie. Even lekker niks doen! Maar sommige kinderen moeten alsnóg schoolwerk maken. Een slechte zaak, vinden Vlaamse experts.

'Zorg dat je na de vakantie je spreekbeurt af hebt!' Sommige leraren kunnen het niet laten om kinderen ook voor de vakantie huiswerk te geven. 'Dan heb je álle tijd om het rustig te maken!'

Experts

Maar is vakantie niet gewoon vakantie? Ofwel: even rustig aan doen? In België is daar gedoe om ontstaan. Verschillende experts stellen in de krant De Standaard dat het geen goed idee is om kinderen huiswerk te geven in de vakantie.

Volgens een Vlaamse expert hebben kinderen in de vakantie juist het recht om eens 'niets te hoeven doen'. Bovendien zou huiswerk maken helemaal niet zinvol zijn op de basisschool: kinderen worden er niet per se slimmer van.

Per klas besloten

Ook de Vlaamse Scholierenkoepel, die opkomt voor de rechten van leerlingen, wil dat leerlingen niet opgezadeld worden met schooltaakjes in de vakantie. Maar ja: in België wordt dat, net als in Nederland, per school, en soms zelfs per klas besloten.

In Nederland wordt de discussie over wel of geen huiswerk in de vakantie ook al lange tijd gevoerd. Mocht je straks in de meivakantie tóch huiswerk krijgen, kun je tegen je leraar zeggen dat je gewoon recht hebt op 'even lekker niks doen!'

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweekkrant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ja hellmaal gelijk geen huiswerk in vakantie Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps