aanlsag Manchester

Explosie tijdens concert Ariana Grande

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Naar nieuws uit de Britse stad Manchester. Tijdens een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande gisteravond, was er een explosie. Daarbij vielen doden en gewonden. De politie denkt dat het een aanslag was.

De ontploffing was niet in de concertzaal, maar vlak daarbuiten. Omdat het concert bijna was afgelopen, waren al veel mensen aan het vertrekken. Er waren veel kinderen en hun ouders bij de show. Volgens de Britse politie zijn er 22 doden gevallen. Zeker 59 mensen raakten gewond.

Onduidelijk

Op dit moment is nog veel onduidelijk. Ouders en kinderen raakten elkaar kwijt in de chaos en zoeken elkaar nu nog steeds. De politie denkt dat de aanslag het werk was van één persoon. Maar wat er nou precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

Geschrokken

Ariana Grande is niet gewond geraakt. Wel is ze vreselijk geschrokken van de explosie. Op Twitter laat ze weten dat ze ‘gebroken’ is. Voorlopig geeft ze even geen concerten. 

Wat als je schrikt van dit nieuws?

Zulk nieuws kan behoorlijk eng zijn, of je verdrietig maken. Lees daarom ook even ons artikel Wat doe je als je schrikt van naar nieuws?. En vergeet niet: het nieuws gaat altijd om dingen die heel zeldzaam zijn en bijna nooit gebeuren.

In Nederland is de laatste jaren zelfs helemaal geen aanslag geweest. 'Laat je niet bang maken door aanslagen', zei een expert eerder in een Kidsweek-interview. 'De kans dat van alle zeven miljard aardbewoners net jíj een aanslag meemaakt, is ontzettend piepklein.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

heftig wat er is gebeurt he

wow wat een gekken echt niet normaal. echt heel erg

we vinden het erg en raar wat er in Manchester is gebeurd. we leven erg mee met de mensen Rentweg

Oeps Ik schrok me een hoedje toen ik het hoorde. In de avond keek ik naar het nieuws, de mensen van het nieuws zijde de namen en de leeftijd van de mensen die om zijn gekomen. iemand van 8 is om gekomen Duimomlaag
ik vind het egt vreselijk ook voor Ariana Grande en voor alle mensen en ouders!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.