Bezoeker maakt selfie met robot op Expo 2020 Dubai

Expo 2020 Dubai in foto’s en cijfers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Indrukwekkend, indrukwekkender, indrukwekkendst. In Dubai is donderdag de Expo 2020 geopend. Op deze wereldtentoonstelling laten landen van over de hele wereld zien wat ze allemaal kunnen. En dat is veel! De expo in drie cijfers en foto's.

35

De Expo 2020 is de 35e wereldtentoonstelling. De eerste was in 1851 in Londen. Vaak blijft er na afloop een gebouw staan. Zo werd de Eiffeltoren gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs.

191

Aan de expo doet een recordaantal van 191 landen mee. De wereldtentoonstelling zou eigenlijk (de naam zegt het al) in 2020 al plaatsvinden, maar werd door de coronapandemie uitgesteld. 

18

De Nederlandse inzending voor de Expo 2020 is een kleine biotoop, waarin water, energie en voedsel met elkaar verbonden zijn. In het midden staat een achttien meter hoge kegel vol eetbare planten. De planten krijgen water uit de SunGlacier: een regendouche die water uit de lucht haalt met behulp van zonne-energie.

Nederlandse paviljoenZo ziet het Nederlandse paviljoen eruit.

Openingsshow Expo 2020 DubaiDe expo werd donderdag feestelijk geopend met een grote show.

Expo 2020 DubaiDe wereldtentoonstelling is tot en met maart volgend jaar te bezoeken.

Anderen lazen ook: Diepste zwembad ooit geopend in Dubai

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook