Foto: Imgorthand/ iStock

Extra geld voor je vakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Dubbel goed nieuws! Niet alleen staat de vakantie voor de deur. Met een beetje geluk krijg je ook nog eens extra geld voor die vakantie! Want de meeste ouders geven hun kinderen een extra zakcent. Dat onderzocht Wijzer in Geldzaken, dat alles weet over geld. Wat weten zij hier nog meer over?

Zes op de tien 

Meer dan zes op de tien ouders in Nederland geven hun kinderen extra zakgeld voor de vakantie.  

Speelgoed

Gemiddeld krijgen kinderen tussen zes en elf jaar 29 euro. Dat mogen ze uitgeven tijdens hun vakantie. De meeste kinderen geven het uit aan speelgoed. En de iets oudere kinderen aan ijs. 

In één keer

De meeste ouders geven het vakantiegeld in één keer. Maar bijna vier op de tien ouders geven hun kind vaker een extraatje. 

Andere gevers

Vier op de tien kinderen worden helemáál verwend. Die krijgen niet alleen vakantiezakgeld van hun ouders, maar ook van anderen. Een gulle oma of opa bijvoorbeeld! 

Géén vakantiegeld

Maar ook als je geen vakantiegeld krijgt ben je natuurlijk niet de enige! Twee op de tien kinderen krijgen helemaal géén vakantiezakgeld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik krijg ook geen vakantiegeld. maar dat is ook niet nodig voor mij, want ik ben heel, heel goed in sparen, en ik mag geen suiker dus ik maak zelf ijs, en de limonade koopt mijn moeder altijd. en ik hou van wandelen en musea en dat soort dingen (die veel kinderen maar saai vinden volgens mij), en mijn ouders en reisgenoten houden daar ook van, dus meestal gaan we wandelen & zo, dus ik heb helemaal geen speelgoed nodig, hoogstens een goed, interessant boek. Duimomhoog

Ik vind het zelf wel leuk als je iets extra's krijgt. Maar als je het niet krijgt dan zou ik niet boos zijn of verdrietig zijn, want je ouders die zorgen voor en zorgen voor je spullen.

Ik krijg soms extra zakgeld. Maar ik ben meestal 1 maandje voor de vakantie jarig. Dus dan heb ik genoeg geld. Ik ben ook best creatief. ( al zeg ik het zelf) dus maak ik altijd wel iets groots waar ik een paar weekjes mee bezig kan. En anders is er altijd nog een bieb Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.