Onderwijsstaking

Extra geld voor meer juffen en meesters komt eerder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Basisscholen krijgen meer geld om extra juffen en meesters aan te nemen. Bijvoorbeeld voor gym of muziek. Ze krijgen het geld volgend schooljaar al. Dat is eerder dan de minister van plan was.

Meesters en juffen zeggen al heel lang dat ze met te weinig mensen zijn om al het werk op school goed te kunnen doen. Ze willen daarom dat de regering meer geld gaat uitgeven aan onderwijs.

Basisscholen

Gisteren zei de minister dat basisscholen vanaf schooljaar 2019-2020 een extra bedrag krijgen om meer juffen en meesters aan te nemen. De scholen mogen het geld ook gebruiken voor onderwijsassistenten. Of voor computerprogramma's die leerkrachten kunnen helpen bij hun werk. 

Staking

Onderwijsorganisaties zijn blij, maar zeggen ook dat dit plan de echte problemen niet oplost. Het extra geld zou een bedrag zijn dat de scholen toch al zouden krijgen. Ze vinden ook dat de minister moet kijken naar de hoge werkdruk van leraren op middelbare scholen en universiteiten. De acties en de landelijke staking die zij in de week van 11-15 maart organiseren, gaan daarom gewoon door.

Anderen lazen ook: Juffen en meester zijn boos: wij gaan staken!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mijn leraren staken niet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.