hoge veluwe

Extra geld voor Nederlandse nationale parken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Nederlandse nationale parken krijgen de komende drie jaar zes miljoen euro van de regering. Daarmee kunnen ze de parken aantrekkelijker maken en zo meer bezoekers trekken.

Volgens de regering zijn de nationale parken erg belangrijk voor ons land. ‘De parken laten onze natuur zien en dat is de basis van ons bestaan’, aldus minister Schouten in zijn brief aan de kamer.

Leuker en aantrekkelijker

De parken kunnen met dit geld onder andere uitbreiden en het leuker maken voor toeristen. De parken moeten ieder een eigen unieke uitstraling krijgen, buurtbewoners worden meer betrokken en er kunnen speciale lessen over de natuur worden georganiseerd. Jori Wolf van het Nationale Parken Bureau is er erg blij mee. ‘We zijn dolblij. De parken vertellen samen het verhaal van de Nederlandse natuur’, laat hij weten aan het AD.

21 parken

In totaal liggen er in Nederland wel 21 nationale parken. Daarvan zijn de Hoge Veluwe, Nieuw Land, de Loonse en Drunense Duinen, de Groote Peel en de Utrechtse Heuvelrug er een paar van. Al deze parken krijgen dus een opknapbeurt. 

Anderen lazen ook: Wolvenwelpen in Nederland gespot: 'Heel bijzonder.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps