Vallende ster

Extra veel vallende sterren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Wie deze week ‘s avonds door het raam naar buiten kijkt, kan zomaar eens heel veel geluk hebben. Er zijn namelijk extra veel vallende sterren te zien!

Doordat de lucht deze week heel helder is, kun je de sterren vanuit je eigen slaapkamer zien. Je moet er wel even de wekker voor zetten. In de nacht van dinsdag op woensdag rond 04.00 uur heb je de beste kans om zo’n vallende ster te spotten. Maar geen zorgen. Ook de rest van de week zijn de sterren goed zichtbaar.

Oudste sterren

Vallende sterren zijn eigenlijk meteorieten die door het heelal dwalen. De meteorietenzwerm die je deze week kunt zien, heet de Lyriden. Dat is de oudste meteorietengroep die de mens kent. 2.600 jaar geleden zag iemand deze vallende sterren voor het eerst en deze week zijn ze dus weer te zien.

Wens

Waarom wil iedereen eigenlijk een vallende ster zien? Dat is niet alleen omdat het erg bijzonder en mooi is. Als je een vallende ster ziet, mag je namelijk ook een wens doen. Je moet wel snel zijn, want de wens moet je nog voordat de vallende ster niet meer te zien is, hebben gedaan. En niet hardop zeggen, hè!

Anderen lazen ook: Wat is een vallende ster?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps