extra vrije dag leger

Extra vrije dag voor kinderen met ouders in het leger

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Zijn Amerikaanse militairen een maand of langer van huis? Dan mogen hun kinderen een dag van school thuis blijven bij thuiskomst. Een deel van de Tweede Kamer vindt dit een goed idee en wil deze regel ook in Nederland gaan invoeren.

Goed nieuws dus voor kinderen waarvan de vader of moeder in het leger zit. Nederlandse politici denken er namelijk over na om ze een dag extra vrij te geven van school bij terugkomst van een militaire missie. Door een extra dag vrij kunnen ze meer tijd met elkaar doorbrengen.

Amerika

Het balletje is gaan rollen door een Twitter-bericht van de Nederlandse Mark Brouwer, hij is militair en woont in Amerika. Daar krijgen kinderen al langer een vrije dag. In zijn bericht schrijft Brouwer: 'Als US militairen een maand of langer weg zijn geweest mogen de kinderen een dag van school thuis blijven bij terugkomst (Familyday).' 

Goed plan

De meeste politici van de Tweede Kamer vinden het zo'n goed plan dat ze dit ook in Nederland willen invoeren. 'Dit moeten we gewoon kunnen regelen!' is één van de opmerkingen. Ze moeten er nog over gaan vergaderen, maar de kans is dus groot dat kinderen van ouders in het leger binnenkort een extra dag vrij krijgen.

Anderen lazen ook: Deense prinses wordt kapitein van het leger.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hoop dat het gebeurt voor de kinderen die hun vader of moeder in het leger hebben

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps