Foto: 3FM

Faas en Jules liepen heel 2018 in korte broek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Veel mensen liepen deze week warm ingepakt over straat, maar voor Faas en Jules (allebei 10) uit Nijmegen is het nog een paar dagen bikkelen. Om geld in te zamelen voor Serious Request droegen ze heel 2018 een korte broek. Ze hebben al meer dan tweeduizend euro opgehaald.

‘Ik wilde kinderen in andere landen helpen’, vertelt Faas (rechts op de foto). ‘En ik vind korte broeken lekkerder zitten dan lange omdat ze niet zo strak zijn. Zo kwam ik op het idee om dat het hele jaar te doen.’ Soms was het wel even doorbijten. ‘Ik had zelfs een keer ijs aan de haartjes op mijn benen!’ Zijn vriend Jules besloot ook mee te doen. Karsten (10) mocht dat niet van zijn ouders en bedacht een andere uitdaging: elke dag een knotje in zijn haar. 

Geld inzamelen 

Met z’n drieën zamelden ze al meer dan tweeduizend euro in voor Serious Request. 3FM-dj’s Mark en Rámon waren zo onder de indruk, dat ze er live op de radio over mochten vertellen. ‘Dat was een verrassing, we werden zelfs met een speciale auto van school gehaald’, vertelt Faas trots. Het is trouwens maar goed dat het jaar bijna voorbij is, want hij is uit al zijn broeken gegroeid. Korte broeken zijn nu niet te koop, dus wil zijn moeder een lange kopen en afknippen. ‘Maar dat wil ik niet, want dan moet ik een lange broek passen in de winkel!’ 

Hieronder zie je een filmpje over vrienden bij 3FM.

 

Anderen lazen ook: Serious Request dit jaar zonder Glazen Huis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps