Fabrizio

Fabrizio woont op Curacao: 'Ik help graag met snijden'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Woon je in een vakantieland, dan is het in de zomer vaak extra druk. Maar hoe is dat nu zoveel mensen thuisblijven? Kinderen die in het buitenland wonen, vertellen het je deze zomer. Deze week: Fabrizio (9).

‘Ik woon natuurlijk niet echt in het buitenland want Curaçao is ook Nederland. Mijn ouders hebben daar een pizzeria. In de zomer is het normaal altijd heel druk, vooral met Nederlandse toeristen. Dit jaar is het een stuk rustiger maar gelukkig is ons restaurant wel weer open.’

Snijden en schoonmaken

‘Ik vind het altijd heel leuk om mee te helpen in het restaurant. Ik help dan mijn vader met het snijden van de ingrediënten die op de pizza’s gaan. En ik help mijn moeder met het schoonmaken van de tafels. Ons restaurant is altijd al wel schoon hoor, maar nu met de strenge coronaregels maken we alles nog eens extra goed schoon.

Niet op vakantie

Eigenlijk zouden we dit jaar later ook zelf op vakantie gaan. Maar dat kan nu helaas niet. We zouden naar Italië gaan dus het is wel heel jammer dat dat niet door gaat. Ik hoop dat het nu volgend jaar kan. Gelukkig heb ik tijdens de vakantie wel genoeg leuke dingen te doen. Ik ga naar een soort voetbalkamp en ik heb met mijn klas geholpen op het schildpaddenstrand. We hebben daar schoongemaakt zodat de eieren van de schilpadden rustig uit kunnen komen. We hebben hier eigenlijk ook elke dag familie over de vloer dus een gezellige vakantie is het gelukkig toch nog wel.

Anderen lazen ook: Andreas woont in Griekenland: 'Weer mer toeristen'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps