Instagram

Facebook en Insta onder 13 wordt moeilijker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Zit jij op Instagram of Facebook en ben je nog geen 13 jaar? Dan bestaat de kans dat je account binnenkort wordt verwijderd. De bedrijven worden daar strenger in.

Medewerkers van Facebook en Instagram zien de hele dag door accounts van gebruikers voorbij komen. Dat kan zijn omdat iemand jou rapporteert of omdat je bijvoorbeeld ergens op hebt gereageerd. De medewerkers komen ook veel accounts tegen van gebruikers die nog geen 13 jaar zijn. Tot nu toe worden die accounts niet verwijderd, maar doen de medewerkers net alsof ze niet doorhebben dat de gebruiker te jong is. En dat gaat veranderen. Dat vertelde een medewerker van Facebook aan de website TechCrunch

Account verwijderen

Voortaan moeten de werknemers de accounts die ze tegenkomen van te jonge mensen verwijderen. Pas als je 13 jaar bent geworden mag je er weer op, met een nieuw account. Het kan natuurlijk voorkomen dat je onterecht geschorst wordt. Dan moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen om te bewijzen dat je wel oud genoeg bent.

Strenge regels

De reden voor deze strengere regels is een documentaire van een Britse journaliste. Zij ging aan het werk bij Facebook en kwam erachter dat het bedrijf helemaal niet zo streng is. Volgens de wet mag je onder de 13 nog geen social media-account hebben, maar daar luisterde het bedrijf dus helemaal niet naar. De journalist bracht dat naar buiten en daarom wordt er nu strenger naar gekeken. Gelukkig kun je heel veel foto's en filmpjes ook nog zonder account bekijken.

Anderen lazen ook: Tips en trucs voor Instagram.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het prima wat ze doen, ze laten nu veel meer mensen zien dat je er niet teveel mee bezig moet zijn. Zelf ben ik ook niet zoveel op elektronica

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps