Foto: AFP

Facebook gaat tieners beschermen tegen… Facebook

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Facebook heeft gezegd dat ze jonge mensen beter gaat beschermen. Niet iedereen gelooft dat. Door Marlies Pilon

De baas van Facebook en Instagram, Mark Zuckerberg, is een beetje zenuwachtig. Vorige week stapte een vrouw die vroeger voor Facebook werkte namelijk naar de Amerikaanse rechter. Ze zegt dat het bedrijf winst maken belangrijker vindt dan de veiligheid van de jongeren die het platfom gebruiken.

Onderzoek

Die informatie komt volgens de vrouw uit onderzoek van het bedrijf zelf. Daarin staat dat vooral tienermeisjes een lager zelfbeeld ontwikkelen door sociale media. Van de meiden die op Instagram zitten raakt bijna twintig procent heel onzeker over haar eigen lichaam. Facebook weet dit, vertelde de vrouw aan de rechter, maar houdt het expres geheim.

Nieuwe maatregelen

Het bedrijf van Zuckerberg zegt deze week in een reactie dat ze nieuwe maatregelen gaat nemen om jonge mensen beter te beschermen. Bijvoorbeeld: tieners op Instagram aansporen soms even pauze te nemen. En ook: kinderen erop wijzen dat sommige filmpjes niet goed zijn om te kijken. Veel experts zeggen dat dat niet genoeg is. Ze geloven niet dat een bedrijf dat winst wil maken voor goede bescherming kan zorgen, maar vinden dat de overheid kinderen tegen bedrijven als Facebook moet beschermen.

Anderen lazen ook: Foutje: medewerker legt Whatsapp en Instagram plat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook