Tijn

Familie van Tijn lakt weer nagels voor Serious Request

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Marianne
Marianne
Lucieer

Herinner je je Tijn nog? Het jongetje van 6 haalde vorig jaar heel veel geld op voor het goede doel door nagels te lakken

Tijn deed dat voor Serious Request. Dat is een actie van de radiozender 3FM. Drie dj's gaan een week lang in een glazen huis wonen. Ze maken daar radio en mogen niets eten. Allemaal mensen geven dan geld om een liedje te laten draaien. Anderen doen zelf iets waarmee ze geld ophalen. Dit jaar willen ze geld ophalen om families die elkaar zijn kwijtgeraakt weer bij elkaar te brengen. Die families moesten bijvoorbeeld vluchten voor oorlog.

Nagels lakken

Vorig jaar ging Tijn met zijn vader naar het glazen huis. Hij vertelde de dj's daar wat hij wilde doen. Mensen vonden dat zo mooi, dat veel mensen hun nagels lakten en geld gaven aan het goede doel. Tijn haalde meer dan tweeënhalf miljoen euro op.

Warm gevoel

Maar Tijn was toen al heel ziek, hij had kanker. In juli overleed hij. Zijn ouders willen ook dit jaar weer geld ophalen door nagels te lakken. Dat het geld nu gaat naar families die elkaar kwijt zijn geraakt, vinden ze mooi: 'Wij weten hoeveel pijn het doet als je iemand moet missen', schrijven ze. Dat ze andere gezinnen kunnen helpen, geeft de familie van Tijn een warm gevoel.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Tijn (6) laat heel Nederland nagels lakken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het hartstikke fijn dat Tijns ouders nog steeds verder gaan met de actie. En ik hoop ook dat er dit jaar ook weer een held zoals tijn komt.

Het is echt super wat Tijn en zijn familie doen. Zal zeker weer mijn nagels lakken! Juichen Juichen Juichen Juichen

Wel goed, het is misschien wel lastig voor het gezin om het te doen want Tijn heeft het ook gedaan, maar ze doen het voor het goede doel en ze blijven het doen, dar vind ik heel lief! Blij Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.